Dorpsnieuws

retro“Retro-demo en regio-kampioenschappen door de straten van Heeswijk”.Op zondag 21 mei 2023 organiseert ‘Stichting Wielerevenementen Bernheze’ het wielercriterium van Heeswijk. Wij zijn er trots op dat we wederom een samenwerking hebben gevonden met Driestroomhuis met Elkaar.

Voor ons een vertrouwde plek als permanence, oftewel het centrale punt voor de inschrijvingen en misschien wel belangrijker een bakkie koffie.

De dames en heren, woonachtig in Abdijstaete, staan deze dag weer klaar voor ongeveer 250 renners welke deel komen nemen aan de 55e Van de Akker Aqua Service Tour.

Voordat de officiële wedstrijden beginnen, vindt om 10.00 uur een “Retro demo” plaats. Dit zijn fietsliefhebbers die op goed onderhouden fietsen, uit de rijke fietshistorie, en met bijbehorende kleding een eigen wedstrijd organiseren.

Dit jaar heeft de KNWU ons gevraagd om voor de damescategorieën de regio-kampioenschappen te organiseren en hier hebben we volmondig ja tegen gezegd. Deze dames starten in de ochtend en net na de middag met de belofte-elite rensters.

Om 14.30 uur start onze plaatselijke favoriet Niels Hanegraaf bij de junioren voor zijn wedstrijd van 65 kilometer. En als klapper krijgen we meer dan 100 belofte en elite renners aan de start om 16.00 uur, waaronder plaatselijke toppers Stijn Hanegraaf en Tijn van Zandbeek.

Start en finish is in de Abdijstraat, waarna de ronde vorm krijgt door de Lariestraat, Herpersteeg, Fokkershoek en Veldstraat. Van oudsher is het een parcours welke vele uitdagingen kent. Enerzijds door de smalle open wegen waar de wind vrij spel heeft, anderzijds omdat de finish kort na de laatste bocht naar de Abdijstraat ligt. Spektakel gegarandeerd.

Van den Akker Aqua Service is als trouwe hoofdsponsor nauw betrokken bij dit evenement en ondersteunt de organisatie bij haar werkzaamheden.

De organisatie kijkt uit naar deze sportieve dag en gaat samen met de enthousiaste vrijwilligers en de sponsoren weer een prachtig wielerevenement op de kaart zetten. U bent van harte uitgenodigd om de renners aan te komen moedigen of een lekkere versnapering te komen pakken bij Abdijstaete. 

Kijk voor meer informatie over de 55e Van Den Akker Aqua Service Tour of Stichting Wielerevenementen Bernheze of op onze website www.wscbernheze.nl.

Plaats reactie