Dorpsnieuws

kindercursusOntmoetingstuin Servaes in Heeswijk-Dinther, organiseert voor het 8e jaar een kindercursus tuinieren. Op zaterdag 13 mei en 20 mei, van 13:30 uur tot 15.30 uur kunnen kinderen uit groep 4, 5 en 6 alles leren om zelf aan de slag te gaan in de tuin.De cursus is gratis en mede mogelijk gemaakt door de gemeente Bernheze.

De eerste middag van de cursus, staat in het teken van alles wat ontkiemt, van begin tot de plant. En in welke grond een zaadje het beste groeit. Na de uitleg zijn er verschillende ontdekkingstochten door de tuin waarbij ze met de handen in de grond gaan. Kinderen zoeken in de tuin via een vragenlijst naar antwoorden.

De tweede middag heeft als thema de groei van gewassen. Wat zijn  gewassen. Hoeveel soorten zijn er en hoe zorg je ervoor dat ze kunnen groeien. Natuurlijk wordt deze kennis meteen in de tuin toegepast. De moestuin is overzichtelijk ingedeeld waarbij elk gewas met een bepaalde kleur wordt aangegeven.

Zowel aan het einde van de eerste, als de tweede middag krijgen de kinderen zaadjes of plantjes mee naar huis. Zo kunnen zij hun opgedane kennis direct in de praktijk toepassen.

Kindertuintje adopteren

En mochten de kinderen zo enthousiast geworden zijn, dan is er de mogelijkheid om komend seizoen weer gratis kindertuintjes te adopteren. Deze mogelijkheid is er ook voor kinderen die niet meedoen aan de cursus, maar wel graag tuinieren.

De cursus heeft plaats voor een beperkt  aantal deelnemers. Je kan je aanmelden door een mail te sturen naar  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Stichting Ontmoetingstuin Servaes heeft als doel om mensen elkaar, middels activiteiten rondom groen, te ontmoeten. Er worden onder andere cursussen, workshops en lezingen georganiseerd. Tevens heeft de stichting het beheer over een moestuin en hoogstam fruitbomen, bij het onderhoud hiervan worden ervaringen opgedaan en activiteiten in de praktijk gebracht. De tuin is gelegen achter Cultureel Centrum Servaes in Heeswijk-Dinther en is altijd toegankelijk voor bezoekers.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen