Dorpsnieuws

BKK1Op donderdagavond 20 april organiseert de Bernhezer kunstkring(BKK) voor de derde keer het Filosofisch Café STOF waar iedereen terecht kan voor een stevig staaltje hersengymnastiek. Tijdens deze avonden filosoferen publiek en gastspreker op een toegankelijke manier over vragen die in de samenleving spelen.

Het thema is: 'De waarheid over de leugen' en de avond wordt geleid door Fréderique Petit. Zij is filosoof, deed onderzoek naar complottheorieën en houdt ervan om iedere dag te filosoferen en over deze onderwerpen te spreken. Ze geeft onder andere colleges Filosofie voor het persoonlijke leven, wereldfilosofie, psychologie en neurofilosofie. Dit keer wordt nadrukkelijk de leugen aan de tand gevoeld. Bestaat een leugentje om bestwil? Mag of moet je soms jokken? Maakt het nog wat uit wie er wanneer liegt? Is een leugen in het privé-leven iets anders dan op de werkvloer? En wat als maatschappelijke of politieke leugens worden verspreid? Hoe weten we überhaupt wie de waarheid in pacht heeft? Wie het weet mag het zeggen....

STOF wordt gehouden in De Bar, op plein 1969 in Heeswijk-Dinther. De Bar is open om 20:00 uur, de kunst van het denken begint om 20.30 uur. De toegang is gratis.

Aanmelden en meer info via info@debkk.n

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen