Dorpsnieuws

FlemmingNatuurtheater de Kersouwe brengt komende zomer weer bomvol theaterprogramma met voor ieder wat wils

Vanaf half mei tot en met eind september opent De Kersouwe  haar natuurpoorten om weer duizenden bezoekers te laten genieten van theater in allerlei vormen.

Het programma van het 78ste theaterseizoen is gereed en de kaartverkoop van de meeste voorstellingen start op zaterdag 18 maart om 10:00 uur. De kaartverkoop van de nieuwe, eigen theaterproducties Jeanne d’Arc en Roodkapje start begin mei.

Cabaret, concert en meer
Komende zomer verwelkomt het openluchttheater weer tal van artiesten, variërend van oude bekenden tot nieuwe talenten. Het theaterprogramma start op vrijdagavond 12 mei als vanouds met het Kersouwe Open Podium waarbij talenten uit de regio hun zang-, speel- of danstalenten kunnen vertonen aan publiek. Diezelfde maand maken Huub Stapel, Henry van Loon en Jay Francis (voorheen Tisjeboy Jay) hun opwachting op het buitenpodium. In juni verwelkomt het theater Michiel Borstlap en band met een ode aan Herbie Hancock, geven de dames van Tis Hier Geen Hotel tips en tricks over pubers, en zijn er concerten van het Zeeuwse Bløf, de Brabantse Anneke van Giersbergen, beatgroep The Kik en hiphopinspirator Typhoon. Bijzonder wordt zeker het optreden van de Turkse zangeres en pianiste Karsu eind juni. Zij is onder meer bekend van het TV-programma ‘Beste Zangers’ en haar indrukwekkende optreden bij de Benefietavond voor Turkije onlangs. Daarnaast vinden in deze maand ook vier klassentheaterdagen plaats, waarbij basisschoolklassen uit de regio in één dag toewerken naar een heuse theaterproductie.

Kersouwe producties & achter de schermen
Verderop in juli en augustus zijn natuurlijk de premières van de eigen jeugdtheaterproductie Roodkapje (woensdag 5 juli) en theaterproductie Jeanne d’Arc (zondag 20 augustus). Het lijkt zo gewoon, maar eigenlijk is het heel bijzonder dat er elk jaar twee gloednieuwe Kersouweproducties het levenslicht zien. Cast en crew zijn momenteel druk bezig met repetities en voorbereidingen om straks weer fantastische voorstellingen neer te kunnen zetten. Ook op locatie in het theater wordt er deze maanden alweer hard gewerkt. Zo is er het nodige onderhoud op het gehele terrein, komt er nieuwe trapverlichting bij ‘t Klein en een nieuwe podiumoverkapping voor ‘t Groot.

Flemming
Wat artiesten betreft worden de theaterbezoekers deze Kersouwezomer nog meer in de watten gelegd met cabaretier Rob Scheepers, Edwin Evers Band en Bee Gees tribute band Night Fever, powerlady Ruth Jacott, comedytalenten Thjum Arts & Remy Evers en de Sven Hammond Big Band. In de zomervakantie zijn er op woensdagmiddag jeugdvoorstellingen in ’t Klein voor de hele familie. 
En alsof het niet op kan, sluit het theater in september feestelijk af met festival Rockin’ Wood en Flemming. Deze laatste begon ooit zijn carrière in De Kersouwe met Baby Blue en is nu terug als megapopulaire soloartiest.

Kaartverkoop
Kaarten zijn vanaf zaterdagochtend 18 maart uitsluitend online te bestellen via de webshop op De Kersouwe website  ( www.kersouwe.nl  ). Vrienden van De Kersouwe krijgen iets eerder al de kans om hun kaarten te bestellen.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen