Dorpsnieuws

bomenpark rustbankje.400x250Het is de laatste jaren steeds drukker geworden in onze natuurgebieden. De meeste bezoekers genieten van de mooie natuur. Maar de groene BOA (Buitengewoon opsporingsambtenaar) ziet ook dat niet alle bezoekers zich aan de regels houden. De komende tijd gaan we meer handhaven op de naleving van regels in ons buitengebied en ons natuurgebied.

Onze natuur is kwetsbaar, dus laten we er met z’n allen zuinig op zijn en ons houden aan de regels.

Loslopende honden
Er wordt onder andere gecontroleerd op loslopende honden. In de natuurgebieden moeten honden aan de lijn. Zij kunnen namelijk wilde dieren opjagen of opschrikken, met alle gevolgen van dien. Het broedseizoen begint en reekalfjes worden weer geboren. Bovendien zijn er bezoekers die bang zijn voor honden. Een bekeuring voor een loslopende hond is bijna € 100,-. Daar kun je toch veel betere dingen van doen? Wilt u uw hond los laten lopen? Op de website bezoekdemaashorst.nl vindt u een een kaart met de losloopgebieden.

Mountainbikers, ruiters en dumpingen
De BOA gaat ook controleren op mountainbikers die dwars door de natuur fietsen, ruiters op wandelpaden, motorcrossers en dumpingen van (drugs)afval.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen