Dorpsnieuws

Willeibrordcentrum Het WILLIBRORDCENTRUM in HEESWIJK , “Waar je goed zit, moet je blijven” Ook het Willibrordcentrum moet appartementengebouw worden. Alle gebruikers, vrijwilligers en beheerders moeten het pand verlaten en ergens anders hun heil zoeken.” Dat is de boodschap van het bestuur van de heilige Augustinus parochie.

Ik ben geen bouwpastoor, maar volgens mij en vele inwoners van Heeswijk-Dinther is dit kapitaalvernietiging. Een gebouw, dat in de loop der jaren geworden is tot een up-to-date cultureel centrum: uitgebreid met een mooie foyer, voorzien van dubbel glas, nieuwe toiletgroep, nieuwe inrichting van de Jozefzaal etc etc.

Er zijn speciale voorzieningen gemaakt voor de Schietclub en van de toneelzaal kan ook een biljartzaal gemaakt worden d.m.v. een verzinkbaar biljart.

Dus 100% geschikt als cultureel centrum: Waar je goed zit, moet je blijven !

De verbouwingen en vernieuwingen konden worden gerealiseerd door sponsoring vanuit instellingen, clubs en door een financiële bijdrage uit eigen parochiekas.

En niet te vergeten door de gratis medewerking van heel veel vrijwilligers. Van de Gemeente hebben ze nog nooit subsidie gekregen.

Bovendien is het totaal respectloos t.o.v. de vele vrijwilligers en beheerders van het Willibrordcentrum, die vele jaren (sommigen al 40 jaar) gratis al hun vrije tijd en energie hebben gestoken in het WBC.

Door deze manier van beheren konden er vele verenigingen voor weinig geld gebruik maken van het Willibrordcentrum. Een succesformule dus!

Ik hoop dan ook van harte, dat de verenigingen, beheerders en vrijwilligers mogen blijven zitten, waar ze zitten en op dezelfde manier mogen doorgaan met hun goede vrijwilligerswerk.

Mia van Doorn

oud bestuurslid van de parochie Heeswijk.

Reacties   
+3 #2 John van Tartwijk 07-04-2023 13:41
Helemaal mee eens.
De parochie heeft openlijk lak aan de bewoners van Heeswijk. Zij waren het die pastorie, kerk en parochiecentrum gebouwd en betaald hebben. Nu lopen zij het gevaar met lege handen en loze beloftes achter te blijven.
Van mede-verantwoordelijke voor een gezonde Heeswijkse gemeenschap, verwordt de parochie tot geldbeluste speler op het sociaal- maatschappelijke domein.
Citeer
+5 #1 Mari Manders 24-02-2023 23:14
Dit is precies gezegd hoe het er nu voor staat. Laat de gemeente der gezonde verstand gebruiken en allen verveningen die er nu huisvesten er gewoon laten zitten en ergens anders gaan bouwen voor de genen die daar moesten komen.
Citeer
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen