Dorpsnieuws

koffieconcNathalia Kinzerskaya op het  klavecimbel. Zij is  afkomstig uit de Oekraïne, woont al geruime tijd in Nederland. Ze vertelt dat het hier fijn wonen is, maar aan het klimaat met zoveel regen en wind kan ze nog altijd niet wennen. Zij speelt al sinds haar zesde jaar piano. Op 10-jarige leeftijd won zij haar eerste pianoconcours.

Ze studeerde aan verschillende muziekscholen en behaalde op het conservatorium van Stanislav haar piano- en orgeldiploma’s.

Daar won zij het nationale concours van Karpati als beste vertolkster van werken van de moderne Oekraïense componisten zoals: Bortnijanski en Kolessa.

Na haar studie verhuisde zij naar Sint Petersburg en ging daar muziek doceren. Daarnaast speelde Natalia solistisch en begeleidde zij verschillende ensembles. Sinds zij in Nederland woont is zij vaste organist in de Sint Lambertuskerk te Engelen bij Den Bosch. Ook gaf ze al eerder een pianoconcert op Kasteel Heeswijk.

Op het programma van zondag 12 februari staan werken voor het groot klavecimbel van het kasteel. Naast werken van Pachelbel en Bach, komen ook composities van Vivaldi aan bod. Tenslotte toont Natalia haar interesse voor de Franse barokmuziek met werken van Rameau en Royer.  Aanvang concert 12.00 uur. Meer info en reserveren: www.kasteelheeswijk.nl 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen