Dorpsnieuws

fanfare 200Het muzikaal, levendig kloppende, hart van Heeswijk viert in 2023 haar 200-jarig bestaan met veel activiteiten. Het hoogtepunt vindt plaats in de laatste week van mei als gedurende vijf dagen, 25 t/m 29 mei, op het veld bij de unieke kassen van kasteel Heeswijk het dorpsfeest worden gehouden.

Natuurlijk staat tijdens het jubileumjaar de muziek centraal. Denk hierbij aan het carnavalsconcert, maar ook aan optredens van Marco V en Vinyl 45 featuring Dames met Dorst of aan het Bernhezer Senioren Orkest. Kortom muziek slaat de toon, letterlijk als de slagwerkgroep acte de présence geeft.

Tegelijkertijd wil de Koninklijke ook de geschiedenis in beelden laten zien. Hierbij wordt gekeken hoe de inwoners van Heeswijk hún muziekvereniging op haar mooiste kunnen zien. De vereniging heeft zelf een documentaire laten maken door René Bastiaanse waarvan op 1 januari de première was en die lopende het jaar aan het grote publiek wordt getoond. Daarnaast wordt hard gewerkt aan een fototentoonstelling die digitaal te zien zal zijn. De Koninklijke is weliswaar oud, maar wel degelijk modern in manier van werken.

Voor die fototentoonstelling is de fanfare op zoek naar foto- en/of filmmateriaal. Daarom een oproep: heeft u foto’s of filmbeelden van optredens, serenades of individuele fanfareleden in actie? Graag ontvangen wij die van u. U kunt contact opnemen met de fanfare via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Er wordt dan contact met u opgenomen.

Plaats reactie