Dorpsnieuws

17eokynkqc1i cor swanenberg in actie 002Op maandag 23 januari om 20.00 uur verzorgt Cor Swanenberg in de Abdij van Berne in Heeswijk-Dinther een optreden in Brabants dialect. Samen met accordeonist Henk Verhagen vormt hij een duo dat al jaren optreedt in de provincie.

Daarmee leveren zij een bijdrage aan het behoud van de Brabantse taal- en muziekcultuur.

De voorstelling getiteld : En gij geleuft dè! is een mengeling van vrolijke liedjes en conference in Brabants dialect, met het rijke roomse leven als rode draad. De titel van de voorstelling is ook de titel van zijn meest recente boek. De hoofdmoot van de avond bestaat uit verhalen en gedichten in dialect, waarin allerlei facetten van het rooms-katholieke geloof uit vroeger jaren een rol spelen.

Brabanders worden wel ‘ongeneeslijk katholiek’ genoemd. Voor hen is het dus zeker smullen van dit bord vol roomse blijheid. 

Cor Swanenberg (voormalig leraar Engels en Duits) is schrijver, verteller en zanger. Hij schreef een groot aantal boeken over Brabant. Daarbij ging hij meer in en over het dialect van zijn streek schrijven. Dit omdat hij wilde laten zien hoe mooi en bloemrijk zijn Brabantse moedertaal is. Cor Swanenberg stelt al vijfendertig jaar de Brabantse Spreukenkalender samen

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen