Dorpsnieuws

bieb HDVan 25 januari t/m 4 februari is het weer tijd voor De Nationale Voorleesdagen. Het doel van De Nationale Voorleesdagen is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen.  De bibliotheken van Bernheze organiseren tijdens de Nationale Voorleesdagen diverse activiteiten voor kinderen van 2 t/m 6 jaar. Het prentenboek van het jaar Maximiliaan Modderman geeft een                feestje staat centraal tijdens deze activiteiten. 

In bibliotheek Heeswijk-Dinther starten De Nationale Voorleesdagen. Op woensdag 25 januari vindt daar van 9.00 uur tot 10.00 uur het voorleesontbijt plaats voor kinderen van 2 t/m 4 jaar.

Tijdens het voorleesontbijt luisteren de peuters met hun (groot)ouders naar het verhaal van Maximiliaan Modderman en staat er een ontbijtje voor de peuters klaar. Deelname is gratis. Aanmelden kan via de website: www.nobb.nl. of aan de balie van de bibliotheek. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Daarnaast is er een quiz voor peuters en kleuters. De quiz staat in het teken van de prentenboeken top 10 en is in de hele periode van De Nationale Voorleesdagen tijdens openingstijden van de bibliotheken te maken. Deelnameformulieren liggen in de bibliotheek en onder alle goede inzendingen wordt een leuke prijs verloot.

In de bibliotheken ligt voor alle kinderen t/m 6 jaar die lid worden van de Bibliotheek een vingerpoppetje van Maximiliaan Modderman klaar. Zolang de voorraad strekt. Het

lidmaatschap van de Bibliotheek is voor kinderen en jongeren tot 18 jaar gratis.

Plaats reactie