Dorpsnieuws

Aa dalErnest de Groot geeft donderdag 2 februari 2023 van 20.00 tot 22.00 uur een uitgebreide presentatie over de uitvoering van het beleid voor water, natuur en klimaat in relatie tot het landschap van het Aa-Dal. Deze lezing wordt gehouden in het Willibrordcentrum te Heeswijk. Iedereen die van wandelen, fietsen en/of van water, natuur en landschap houdt, is van harte welkom.

Wandel of fiets je vaak in het Aa-dal of de omgeving daarvan is het zeker interessant om meer te weten te komen over deze mooie omgeving.

Het AA-dal 

Oost-Brabant  herbergt vele landschappen, met elk hun eigen ontstaansgeschiedenis, geëigend grondgebruik, landschappelijke inrichting en -stoffering. Ernest de Groot: "Het landschap bepaalt in hoge mate ons beleid inzake water, natuur en klimaat. Dit geldt ook voor het fraaie Aa-Dal." De laatste jaren zijn er veel ontwikkelingen in het AA-dal die invloed hebben op het landschap en de natuur en de waterberging. Deze linken met de historie van het Aa-dal maar hebben ook invloed op de natuurontwikkeling en biodiversiteit. Als je vaak in het Aa-dal fietst of wandelt is het zeker interessant om deze lezing bij te wonen en meer te weten te komen over dit prachtige stukje gevarieerde natuur.

Ernest de Groot (Water Natuurlijk)

Ernest de Groot is nu zo'n 30 jaar in de weer in het Brabantse landschap, zowel ambtelijk, bestuurlijk als maatschappelijk. Hij is actief met ruimtelijke ordening, landinrichting, land- en tuinbouw, milieu, bodem, water, natuur, landschap en cultuurhistorie en recreatie in Brabant. Momenteel is hij lid van het dagelijks bestuur (tevens loco-dijkgraaf) van waterschap Aa en Maas namens Water Natuurlijk en lid van het algemeen bestuur van het Brabants Landschap. Verder is hij actief als IVN natuurgids en landschapsbeschermer en landschapsbeheerder in de regio Uden-Veghel. In 2014 en 2015 was hij de bijna groenste politicus van Nederland.

Bijwonen van de lezing is gratis en aanmelden niet nodig;  We starten om 20.00 uur tot 22.00 uur in de zaal, CC Willibrord, Hoofdstraat 78 (rechts naast de Heeswijkse kerk) in Heeswijk Dinther is open vanaf 19.45 uur. Een vrijwillige bijdrage  voor de IVN afdeling Bernheze wordt zeer op prijs gesteld.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

app

HaDee agenda