Dorpsnieuws

winterfibes 1Op zaterdagavond 17 december, de avond dat koning Winter zich van zijn beste kant liet zien, vulde Muziekvereniging Servaes de harten van vele liefhebbers met prachtige klanken van licht, beeld en muziek. Een goed gevulde Muziekfabriek genoot van de variatie in optredens van harmonieorkest, de slagwerkgroep en een viertal solisten.

In de afterparty was er tijd om nog even na te genieten van een vertrouwde avond muziek bij de Dintherse vereniging.

winterfibes2De Muziekfabriek was voor de gelegenheid omgebouwd tot een sfeervolle concerthal in winterse sferen. Met prachtige decoraties in hoeken, aan wanden, het plafond en met een detailafwerking van licht en sneeuw op de tafeltjes was de concertzaal in de juiste stemming gebracht. Een mooie belichting van de zaal en het podium was een goede aanvulling. Arjan Wellens verbond met zijn introducties de drie muzikale blokken voor een uitverkochte zaal.

winterfibes3Het eerste blok werden bekende wintermelodieën ten gehore gebracht.  Het stuk The Polar Express en Elisabeth werden ondersteund met passend filmbeelden op een groot scherm. Peggie Peters soleerde in de Bottle Dance op klarinet, waarna Lot Engelen op een lokaal podium in deze regio debuteerde met If I was a rich man. Marga van den Broek toonde haar inmiddels bekende talent in Walking in the air. Het blok werd door de slagwerkgroep afgesloten. Bijzonder was het vierde stuk Corpus Rex, dat speciaal door instructeur Ton van de Veerdonk was gearrangeerd. Hier speelden het opvallend rode licht met de vier djembe’s op de voorgrond een prominente rol.

In het tweede blok opende George Blanken en het harmonieorkest met het aanstekelijke uptempo nummer Viva la Vida van Coldplay. Mariëlle Lunenburg zong voor het eerst bij Servaes en stal meteen de harten van de liefhebbers met I say a little prayer en sloot even later af met I’ve got the music in me.

winterfibes4Na een korte pauze opende de slagwerkgroep met een strakke set van Greenbeach nummers. Mooi om te zien hoe de jeugd is ingepast in de groep slagwerkers en zo toch een sterke act kon worden neergezet. In het vervolg van dit derde blok werd het feestelijke thema verder neergezet met een schlagermedley en meezingers. De solisten, soms in een duo, namen ons op de klanken van het harmonieorkest onder leiding van dirigent Hans van der Velden mee op nummers als It’s raining men, Delilah, Atemlos en We will rock you . Nadat iedereen was bedankt werd de concertavond afgesloten met het overbekende YMCA.

Wintervibes was een avond om het uitgesteld 90-jarig jubileum alsnog glans te geven. Muziekvereniging Servaes heeft deze avond weer op een vertrouwde wijze van zich laten horen en is zo op weg naar haar eeuwfeest in 2031. Met de inpassing van diverse jeugdleden en ook een grote schare jeugdige fans in het publiek moet dit zeker goedkomen!

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen