Dorpsnieuws

Terwijl in menig huiskamer de kerstboom alweer staat, was buiten de temperatuur aardig onder nul aan het zakken.
Kerst staat voor veel mensen als een tijd om samen te zijn. Te genieten van elkaars aanwezigheid en herinneringen op te halen. Dankbaar te zijn voor wat we hebben en terug te denken aan wat ooit was.
In besloten kring wordt dan soms een oud fotoboek uit de kast gehaald. Anderen ruimen hun foto’s op, omdat er al zoveel op hun mobiel staan. Maar op welke manier dan ook, plaatjes helpen om het verhaal weer naar boven te halen.

Vanuit Hadeejer.nl trekken wij een oud filmpje uit de kast. Het zit vol met momenten van: ‘Och ja, weet je nog van toen?’. Het gaat over markante plekken en mensen uit HaDee die ons dorp maakten voor wat het was. Enkelen zijn helaas al gestorven, anderen zijn er gelukkig nog (maar dan een paar jaar ouder). We nodigen iedereen uit om er rustig voor te gaan zitten en te genieten.

Om naar uit te kijken.
Natuurlijk is kerst niet alleen een tijd van terug kijken, maar ook een tijd van vooruit kijken.
Bij veel HaDeejers begint het hart sneller te kloppen bij het wachten op het volgende schaatsavontuur. Op het plein 1969 zal vanaf 27 december een schaatsbaan komen te staan voor jong en oud.
In de Abdij kan men nog steeds gaan kijken naar “de Nachtwacht-replica” en zijn er in de straten van HaDee de komende tijd op 24 plaatsen weer (dankzij de Advensterroute) de verlichte tuinen te bewonderen.
Elke dag worden nieuwe herinneringen gemaakt. Misschien staat ook dat ene moment straks wel op deze web site. Want de journalisten van de site kunnen zomaar in de buurt zijn. Er gebeurt elke dag wel iets in ons dorp.

Voor nu wensen de medewerkers van www.HaDeejer.nl u vooral prettige feestdagen!

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen