Dorpsnieuws

Alzheimer 1"Wegwijs in het woud van wet- en regelgeving" in het Alzheimer Café Uden-Veghel -- Wat als je hulp en ondersteuning nodig hebt. Waar kun je dan terecht? Wanneer je geheugenproblemen krijgt, kan het fijn zijn om hulp van anderen te krijgen. Voor iedereen kan iets anders nodig of wenselijk zijn.

Er zijn heel veel mogelijkheden, maar het kan lastig zijn om het overzicht te krijgen, mede ook door de verschillende regels en manier van betaling.

Wanneer je te maken krijgt met dementie, is het vinden van de juiste hulp vaak lastig. Veel mensen zien door de vele verschillende zorgaanbieders en regels door de bomen het bos niet meer. Hoe zit het met al die afkortingen zoals WMO, WLZ, PGB, CIZ? Wie kan de weg wijzen wanneer iemand zo lang mogelijk thuis wil blijven wonen, bijvoorbeeld met aanpassingen in huis en dagbesteding? Welke ondersteuning biedt de zorgverzekering? En waar moet je zijn wanneer je juist langdurige of intensievere zorg nodig hebt? --

Op dinsdag 15 november legt een mantelzorgmakelaar in het Alzheimer Café uit welke regelingen er nu zijn en waar mensen terecht kunnen voor zorg en ondersteuning. Uiteraard is er voldoende gelegenheid voor het stellen van vragen. Het Alzheimer Café is in het PieterBrueghelHuis aan het Middegaal 25 in Veghel. De zaal is open om 19.00 uur, programma begint om 19.30 uur en eindigt om 21.30 uur. Entree is vrij.

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplek voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, vrienden en andere belangstellenden. De bijeenkomsten bieden niet alleen (praktische) informatie over dementie maar ook gezelligheid en sociaal contact.

Het Café is afwisselend de even maanden in Uden en de oneven maanden in Veghel, op beide locaties zijn geïnteresseerden uit Uden, Veghel en omliggende dorpen van harte welkom. Voor meer informatie kunt u mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen via ONS welzijn: 088-3742525.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen