Dorpsnieuws

Alzheimercafé Uden VeghelOp 20 september bent u van harte welkom in het Alzheimer Café.Deze avond staat het thema:
"Vrijheid en veiligheid/ Wet Zorg en Dwang" op het programma. Wanneer dementie erger wordt, kan je naaste mogelijk minder goed beslissen over zijn of haar zorg. Deze denkt bijvoorbeeld dat ze nog goed alleen thuis kan wonen, terwijl dat niet meer veilig is.

Hulp van de thuiszorg of verhuizen naar een verpleeghuis kan dan nodig zijn. Als je naaste zich verzet tegen deze zorg, noem je dat 'onvrijwillige zorg'. De Wet Zorg en Dwang bepaalt wanneer er zorg mag worden toegepast waar de persoon met dementie geen duidelijke toestemming voor heeft gegeven. Of zorg waar hij zich tegen verzet.

Samen met een casemanager van BrabantZorg wordt deze avond uitleg gegeven over de Wet Zorg en Dwang, wat deze inhoudt en wat wel en niet mag én kan. En wat dit betekent voor jezelf en je naaste. Dit aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden. Samen kunnen we de inhoud bespreken en is er ruimte om vragen te stellen en ervaringen te

delen --

Het Alzheimer Café is op 20 september in het PieterBrueghelHuis aan het Middegaal 25 in Veghel. De zaal is open om 19.00 uur, programma begint om 19.30 uur en eindigt om 21.30 uur. Entree is vrij.

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplek voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, vrienden en andere belangstellenden. De bijeenkomsten bieden niet alleen (praktische) informatie over dementie maar ook gezelligheid en sociaal contact.

Het Café is afwisselend de even maanden in Uden en de oneven maanden in Veghel, op beide locaties zijn geïnteresseerden uit Uden, Veghel en omliggende dorpen van harte welkom. Voor meer informatie kunt u mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen via ONS welzijn: 088-3742525.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen