Dorpsnieuws

abdij met vlag OekrVier het leven´ zeggen wij tegen elkaar als wij proosten op de Abdij van Berne met een glas lekker abdijbier in onze hand in een gezellige ambiance. Echter ´vier het leven´ kunnen velen op dit moment niet zeggen ivm de situatie in Oekraïne.

Ruim 2 jaar geleden stonden de komborden gereed om deze in de houders te schuiven bij de invalswegen van HDL voor onze thema-avond ´Vier het Leven, Vier de Lente´.

Destijds gooide Corona roet in het eten. Na 2 jaar is het weer zover. Wij mogen tòch vier de Lente gaan vieren, echter wij willen óók denken aan de inwoners van Oekraïne die op dit moment niets te vieren hebben.

Op 19 maart a.s. is op de abdij van Berne de thema-avond ´Vier het Leven, Vier de Lente´ en willen op die avond aandacht besteden aan Oekraïne. Wij hebben de actie ´Doneer uw glas voor Oekraïne´ in het leven geroepen. De vaste bezoeker weet dat de eerste consumptie 2 muntjes kost. Eén daarvan is voor het glas en aan het einde van de avond krijg je een muntje terug na inlevering van het glas. DAT muntje willen wij aan onze bezoekers vragen om te doneren!

Stichting Berne Abdijbier zal ook een bijdrage leveren door een gedeelte van de omzet van die avond af te dragen.

De opbrengst van onze actie zal dan ten goede komen aan een hulpinstantie welke zich inzet voor de gevolgen van de situatie in Oekraïne.

Welke hulpinstantie dat is zal dan zaterdagavond bekend worden gemaakt.

´Vier het leven voor Oekraïne´ en kom naar onze thema-avond ´Vier het Leven, Vier de lente´. Aanvang 19.00 uur op het abdijterrein van de Abdij van Berne.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen