Dorpsnieuws

vastenactie 2022Dit jaar ondersteunen de Norbertijnenparochies en de Abdijkerk van Berne een project dat zorgt voor zorg én onderwijs voor straatkinderen in de sloppenwijken
van Ernakulam.
Zorg én onderwijs voor straatkinderen in Ernakulam, Kerala

In de deelstaat Kerala neemt de jeugdcriminaliteit sterk toe. De kinderen komen uit zeer  arme gezinnen, waarbij de vader verslaafd is aan alcohol of drugs. Soms wordt de moeder op zeer jonge leeftijd weduwe, of zijn vader en moeder beiden gestorven en is het kind wees. Zonder voldoende eten, zorg en liefde, komen ze geleidelijk op straat terecht en worden ze meegesleurd in het criminele circuit.

In de sloppenwijk van Ernakulam hebben de Norbertijnen een Jeugdzorgcentrum opgezet en daar bieden ze verschillende buitenschoolse onderwijsprogramma’s aan zo’n 50 tot 70 straatkinderen. Daarnaast hebben ze ook een ‘Special Home’ – Echo Jeevana, waar op dit moment 16 kinderen (5 -13 jaar) worden opgevangen die een dak boven hun hoofd nodig hebben in een veilige omgeving, plus zorg en onderwijs. Op deze manier worden deze jongeren direct geholpen en meer dan 300 gezinnen beschermd.

 Hulp voor de allerarmsten

Laten we in deze vastenperiode met z’n allen een mooi bedrag bij elkaar brengen voor deze kinderen. U kunt uw bijdrage overmaken naar  NL 21 INGB 0000 0058 50  t.n.v. Vastenactie, onder vermelding van project  401859  (het nummer van ons Eigen Doel project).

Of stop uw bijdrage in een envelop en deponeer deze in de brievenbus van de Abdij, Abdijstraat 49 in Heeswijk-Dinther onder vermelding van Solidair met India – Vastenactie 2022.

Namens de kinderen:  enorm bedankt voor uw gift!

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

app

HaDee agenda