Dorpsnieuws

PleinfeestZondag 26 september organiseert de werkgroep Plein 1969 van Actief Burgerschap het Open Plein 1969 met verschillende activiteiten. Bijzonder is dat er voorafgaand aan optredens en een informatiemarkt een korte bijeenkomst is bij Laverhof en op het plein waarbij stilgestaan wordt bij wat zich af heeft gespeeld rondom corona.

Hierbij is ook burgemeester Marieke Moorman aanwezig. Vanaf 14.00 uur is er een mooi programma voor jong en oud. Met medewerking van Jong Nederland, KBO’s, de Gildes en vele anderen is er van alles te doen.

Ook in Heeswijk-Dinther zijn veel mensen ziek geworden en waren veel overlijdens te betreuren. Met een speciaal buiten programma bij zorginstelling Laverhof die ook hard werd geraakt wordt hierbij stil gestaan van 13.00 uur tot 14.00 uur met bewoners, verzorgenden en burgemeester Moorman. De Gildes uit Heeswijk en Dinther vendelen en na afloop gaat het in een stoet naar Plein ’69. Ook daar wordt nog even stilgestaan bij de speciaal geplantte herdenkingsboom met een toespraak van de burgemeester en een lied gezongen door Remco Kuijs.

Programma
Daarna is er een programma voor jong en oud van 14.00 uur tot 22.00 uur. Er zijn optredens van de HD Big Band, DJ Luuk, Kornuiten, Friday Night at John’s en Silly Putty. Voor de jeugd komt jongerensoos Imeet en Jong Nederland dat het 60 jarig bestaan viert. Er zijn een klimwand, schminken en sport en spel. Ook is er een informatiemarkt van lokale organisaties op het gebied van welzijn voor ouderen en combinaties met duurzaamheid en groen. Er wordt koffie geschonken door supermarkt Coop en er is een traktatie voor de kinderen van Halte5. Er is een terras in de openlucht bij Naast en De Bar.
Eindelijk weer gelegenheid om elkaar op gepaste wijze te ontmoeten en te genieten.

 

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen