Dorpsnieuws

de kacheldersMet de Kachelders op de trappers voor stichting ALS - door Miriam van den Boogaard. Vorig jaar, op 2 juli 2020, verloor ik een dierbare collega Camiel Bissels. Afgelopen juni overleed mijn peetoom Wim van Creij. Beiden werden geconfronteerd met de verwoestende gevolgen van de ziekte ALS.


Het is bijna niet te geloven dat in 2021 er nog steeds niets gedaan kan worden tegen deze nare ziekte. Geld voor onderzoek is keihard nodig.

De ALS-Hierdaagse is een mooie mogelijkheid voor mij om een bedrag voor deze stichting op te halen. Maar ik doe hem wel op mijn eigen manier, met in gedachten de manier waarop deze twee kanjers naar het leven keken: met veel oog voor elkaar en voor de omgeving. Afstand en tempo maakt niet uit, als je maar geniet. Ik probeer zoveel mogelijk mensen te motiveren om hetzelfde te doen: en met zoveel mogelijk verschillende mensen te lopen of te fietsen. Iedere dag, een maand lang.

Vandaag, 13 juli, had ik het geluk om met de KACHELDERS op pad te kunnen, de fietsclub waar Camiel jarenlang lid van is geweest. Het idee om met hen mee te fietsen wordt bij de Kachelders meteen enthousiast ontvangen.
Ze halen me op in Rosmalen bij Perron 3 en na een flinke ronde in hoog tempo over de dijken en door de polder zwaai ik ze hier ook weer uit.
Zadelpijn, dat wel. Maar ik geniet nog na van een mooie tocht, waarin mijn fietspartners voortdurend wisselden. Ieder met hun eigen mooie verhaal en enorme waardering voor de mens Camiel. Deze tocht was voor jou Camiel!

Wil je bijdragen aan deze actie, kijk dan op mijn actiepagina bij alsacties.nl/acties/miriam-van-den-boogaard  . Doe je mee?

Hartelijke groet,
Miriam van den Boogaard
06-20034857

Camiel Bissels

Plaats reactie