Dorpsnieuws

nathalie de Rooij en Celinda WernaartWie vaak door de Meerstraat in Heeswijk-Dinther rijdt, zal ze waarschijnlijk wel regelmatig zien: buurvrouwen Celinda Wernaart en Nathalie de Rooij. Met hun felgekleurde hesjes en smileyborden proberen ze al maandenlang de verkeersdeelnemers ervan bewust te maken dat ook de Meerstraat 30 km-zone is.

Deze week boden ze een brief vergezeld van bijna 200 handtekeningen en foto’s, gericht aan de gemeenteraad aan. Burgemeester Moorman nam de brief in ontvangst.
In de brief wordt gevraagd aan de gemeenteraad om bij de volgende periode geld vrij te maken voor de herinrichting van de straat, maar nu alvast met budgetvriendelijke oplossingen de situatie aan te pakken. “De straat moet veiliger worden”, aldus Celinda, “zowel waar het gaat om snelheidsovertreders als om de kwaliteit van de straat als om fijnstof”. Samen met Henk Mathijsen, Jan Slotemakers, Rien van Uden, Miranda Jacobs zijn de buurvrouwen langs de deuren gegaan en buurtbewoners van de Baron van de Bogaerdelaan/Mgr. van Oorschotstraat, Abdijstraat, Meerstraat, Zijlstraat en Pater van den Elsenstraat hebben massaal hun handtekening gezet op het verzoek. Ze zijn het zat: scheurende auto’s en voorbij denderend vrachtverkeer zorgen voor teveel ongemak.
Foto’s zijn door buurtbewoners bijgevoegd. “Beelden zeggen vaak meer dan woorden”, legt Nathalie uit. Scheuren in muren, omgereden en afgebrokkelde erfafscheidingen langs de straat, missende klinkers in de straat en barsten in thermopaneramen zijn te zien op de foto’s. Het meest schrijnende verhaal is niet te bevatten in woorden. Nathalie: “Onze gepensioneerde buurtbewoonster kan het poortje voor haar voordeur niet uit, want dan staat ze direct op het Formule 1-circuit. Ze mag dan door de tuin van haar buren klimmen om naar haar vriendin aan de overkant van de straat te gaan.” Celinda bevestigt: “Er moet echt tijd en geld worden vrijgemaakt om van de straten in Heeswijk-Dinther weer veilige, prettige, leefbare straten te maken. Hopelijk ziet ook de gemeenteraad dit in!”

foto DTV

_________ einde persbericht _______________________________
Contact: Nathalie de Rooij
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
06-20029705

Plaats reactie