Dorpsnieuws

4 en 5 meiOp 4 mei herdenken we in Bernheze in het bijzonder alle militairen en burgers die het slachtoffer zijn geworden van de Tweede Wereldoorlog. Ook dit jaar is het in verband met de coronamaatregelen niet mogelijk om op 4 mei herdenkingsbijeenkomsten te organiseren.

Daarom is gekozen voor een aangepast programma. Burgemeester Moorman maakt die dag een ronde langs alle kernen. Samen met een vertegenwoordiger van het Oranjecomité uit die kern, legt ze bloemstukken bij de oorlogsmonumenten.

Beelden hiervan worden vanaf 19.00 uur uitgezonden door D-tv. 

Film

Speciaal voor 4 mei is een film opgenomen met een bijdrage uit alle kernen. Deze film bevat een toespraak van de burgemeester, interviews met inwoners die de oorlog hebben meegemaakt, gedichten, muziek en andere beelden met een link naar herdenken.

De film is te zien op 4 mei vanaf 18.00 uur via deze link https://youtu.be/ABm8ScpZYcY of via een link op onze website: www.bernheze.org/herdenking.  Verder delen we de link via onze sociale mediakanalen.

De film wordt ook uitgezonden door D-tv op 4 mei vanaf 19.00 uur en later op de avond tussen de nieuwsuitzendingen door. 

Op 5 mei zijn er in Bernheze geen activiteiten.

Plaats reactie