Dorpsnieuws

2b1c2dae c9e8 46c5 b5db 382c3c8e9538Al ruim tien jaar zijn bijzondere en verrassende locaties met elkaar verbonden in de coöperatie Aa-land. Meer dan 30 unieke belevenissen en arrangementen zijn te vinden in het beekdal van de rivier de Aa. Van Den Bosch tot aan Veghel, van het Groene Woud tot aan de Maashorst.

Terwijl je het Aa-Land verkent per fiets, te voet of in de auto, kun je genieten van diverse activiteiten voor jong en oud, originele streekproducten en een gevarieerd aanbod aan horeca. Ook voor je overnachtingsadres zijn er in het Aa-Land verrassende mogelijkheden. Dit alles is samengevat in een prachtig boekje. Dit boekje is gratis af te halen bij één van de Aa-landers, te vinden op www.aalanders.nl/aa-landers.  

Geert Hermans, van Winery and Herbs uit Schijndel: “Elk jaar geven wij een kleurrijk boekje uit. Helemaal gratis! Hierin staan niet alleen alle bijzondere plekjes in, maar ook mooie fiets- en wandeltochten en verrassende arrangementen. Als je wilt genieten van de omgeving rondom de rivier de Aa, is dit echt een handig boekje. Het boekje ligt op meer dan 200 locaties in de regio! Je kunt het haast niet missen en ook op onze website, www.aa-land.nl, vind je het complete overzicht. De bron van het riviertje de Aa is te vinden in het hoogveengebied van De Peel. Gestuurd door de hoger gelegen gebieden van de Maashorst en de zandverstuivingen in Rosmalen meandert de rivier de Aa op een vrijwel natuurlijke wijze richting Den Bosch. Later zijn er veel kloosters, kastelen en landgoederen ontstaan. Daar is nu nog veel zichtbaar van.”

Rianne van der Steen, van Moes & Tuin uit Vinkel: “Het Aa-land is één brok natuur en diversiteit. Zo fiets je door de bossen en opeens rij je door een fraai coulisselandschap. Het is hier rondom de rivier de Aa een erg afwisselend landschap. Het Aa-dal is voor mensen al heel lang een aantrekkelijk gebied om te wonen. Zij zijn er vondsten uit de steentijd en de Romeinse tijd bekend. De eerste boeren waren hier al 700 jaar na Christus en op de rand van de hoge dekzanden en het beekdal ontstonden de eerste nederzettingen. Nu zijn deze uitgegroeid tot de dorpen Schijndel, Den Dungen, Berlicum, Middelrode, en Heeswijk-Dinther. Voor onze gasten is het leuk om niet alleen kennis te nemen van onze accommodaties, maar juist ook te genieten van de prachtige omgeving.”

Harmen Valenkamp, van streekwinkel Valenkamp uit Rosmalen: “Je verbaast je gewoon hoeveel leden zich actief bezig houden met streekproducten. Wijn, honing, vlees, vis, ijs, bier … tja, zeg het maar of het wordt hier gemaakt in het Aa-land! Ook historische locaties, zoals musea en molens, zijn mooie activiteiten om te bezoeken. En weet je wat het leukste is? Iedereen heeft zijn eigen bijzondere verhaal!”

Zoek je gericht meer informatie over het Aa-land? Dan kun je terecht op www.aa-land.nl of via Facebook of Instagram. Mailen kan ook: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 210127 kaart aa land

 

Plaats reactie


HaDee agenda