Dorpsnieuws

LaverhofBewoners van verzorgingstehuis Laverhof locatie Heeswijk-Dinther kunnen komende weken samen zingen en dansen. De bewoners ontvingen tien zogeheten silent disco koptelefoons. “De reactie van de bewoners was geweldig. Ze moesten even wennen aan de koptelefoons op hun hoofd maar toen zat de sfeer er meteen”, vertelt dagbestedingscoach Marga Goossens.

Het verzorgingstehuis ontving tien koptelefoons van de Lionsclub Bernheze. “De koptelefoons hebben twee zenders dus we kunnen twee sets tegelijk gebruiken. Aansluiten op telefoon of tablet en zingen maar”, legt Goossens uit. “Ook een bewoner van een psychogeriatrische afdeling waar moeilijk verbaal contact mee te maken is begon spontaan mee te zingen toen hij de koptelefoon op kreeg. Dat zijn kippenvel momentjes." 

Het is de bedoeling dat de silent disco in een roulatiesysteem door de verpleeghuizen in Bernheze gaan zodat ook Heelwijk in Heesch en Laarstede in Nistelrode er gebruik van kunnen maken. “Gezien de corona maatregelen is het een kwestie van steeds ontsmetten en lijkt ons het rouleren van de sets ons op dit moment nog geen goed idee.” Tot wanneer de koptelefoons bij Laverhof blijven is nog niet bekend.

Bron:

https://dtvnieuws.nl/nieuws/artikel/unieke-ervaring-voor-bewoners-van-verzorgingstehuis-laverhof?fbclid=IwAR0y3c4hrhOX-Fj5CqrBhMvTa-Wfu9PW3y5o_73_tEuyyJpPmxIzyA6_QpY

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen