Dorpsnieuws

image003Coop spaart samen met haar klanten voor AED’s, omdat er nog lang niet in alle woonwijken in Nederland voldoende beschikbaar zijn. Op 12 februari plaatste Coop Plein 1969 Heeswijk-Dinther een AED aan de buitenzijde van haar supermarkt in Heeswijk-Dinther.
Coop werkt al jaren samen met het Rode Kruis. Met haar klanten zamelt de coöperatieve supermarktorganisatie via verschillende acties geld in voor het Coop Rode Kruis Fonds. Hiermee worden projecten gefinancierd om de veiligheid en de leefbaarheid in de buurt te vergroten. Klanten kunnen bijvoorbeeld hun statiegeld doneren aan het Coop Rode Kruis Fonds. Coop verdubbelt de opbrengst.
 

Klik hier voor foto's.

Rogier van der Pluijm, Coop Heeswijk-Dinther: “Wij zijn trots op deze AED voor de buurt, waarvoor we samen met onze klanten gespaard hebben. Samen maken we het verschil voor een leefbare buurt. Ook in noodgevallen; een AED verhoogt de overlevingskans bij een hartstilstand met maar liefst vijftig procent.”
 
Omdat de AED aan de buitenzijde van de supermarkt is geplaatst, is deze dag en nacht bereikbaar voor buurtbewoners.Het doel van Coop is dat er uiteindelijk een AED hangt aan of in de directe omgeving van alle 315 Coop-winkels.
 
Voor meer informatie: www.coop.nl/rodekruis.

 

Plaats reactie