Dorpsnieuws

GijsVanwege de corona regels hebben we onze jubilarissen dit jaar thuis verrast. Normaal onderscheiden wij onze leden tijdens de nieuwjaarsreceptie maar dat kan nu helaas niet doorgaan. We zijn begonnen in Oss waar ons lid Peter Bozelie voor 25 jarig lidmaatschap onderscheiden werd.

 

 Gilde 3gilde4

 

 

 

 

Peter is een prima schutter met het geweer en heeft in de onderlinge competitie al 9 zilveren schilden gewonnen. Peter is een trouw schutter en is in die 25 jaar al bij veel schietwedstrijden aanwezig geweest.

Daarna vertrokken wij terug naar Heeswijk-Dinther waar we Ad Schuurmans verrasten. Ad is ook al 25 jaar lid en heeft in die jaren ook zijn beste beentje voorgezet in het Jeu de Boulesspel. In 2015 won hij met de Jeu de Boules groep nog een zilveren schild in Udenhout op een vrije gildendag. Ook heeft hij jaren met de kruisboog geschoten en haalde hij met veel plezier papier op voor het gilde.

Daarna reden we naar de Willebrordstraat om Gijs de Visser te verrassen. Gijs is inmiddels 40 jaar lid, waarvan 20 jaar in het bestuur gewerkt te hebben. Gijs is een prima kruisboogschutter en maakt bij gilde evenementen veel mooie foto’s voor het gilde. Elk jaar maakt hij een mooie verjaardagskaart voor onze jarige gildeleden met daarop foto’s van evenementen van het vorige jaar.

Onze koning Maarten Gevers overhandigde de zilveren spelden op een rood kussen uit onze kerkbank aan de jubilarissen, spelden van 25 en 40 jaar. Normaal worden alle onderscheidingen uitgereikt in de kerkbank in het gildehuis daarom toch een kussen meegenomen uit die bank om op afstand de zilveren spelden te kunnen overhandigen. De bossen bloemen werden overhandigd door onze jeugdleden Floortje- en Sjors Gevers.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen