Dorpsnieuws

Nationale voorleesdagenTijdens de Nationale Voorleesdagen staat het prentenboek van het jaar ‘Coco kan het!’ van Loes Riphagen centraal. Voorlezen is elke dag een feest. Gezellig samen een prentenboek bekijken of voorlezen voor het slapengaan, voorlezen kan altijd.

Behalve dat voorlezen heel gezellig en leuk is, is het ontzettend goed voor de taalontwikkeling en de woordenschat van kinderen.

Prentenboek van het jaar: Coco kan het!
Vogeltje Coco durft niet te vliegen. Haar moeder probeert haar over te halen, en het lijkt Coco ook best fijn, maar toch durft ze niet. Totdat mama haar een zetje geeft..

Doe mee aan de Peuter/ Kleuterquiz
In de Bibliotheek kun je tijdens de Nationale Voorleesdagen samen met je peuter of kleuter een quiz te maken. Je maakt op deze manier op een speelse wijze kennis met de tien mooiste prentenboeken van het jaar!

Vingerpoppetje van Coco cadeau!
In de Bibliotheek ligt voor alle peuters en kleuters die lid worden van de Bibliotheek een poppetje van Coco klaar. Het lidmaatschap van de Bibliotheek is voor kinderen en jongeren tot 18 jaar gratis.

Verteltas Coco kan het!
Speciaal voor de Nationale Voorleesdagen 2021 heeft de Bibliotheek een verteltas in verschillende talen gemaakt van het prentenboek van het jaar ‘’Coco kan het!’’. Een verteltas is een tas waarin materialen zitten die bijdragen aan de taalontwikkeling en het leesplezier van een kind.
Door de verteltas te gebruiken leren kinderen veel over taalgebruik en het vergroot het taalbegrip en de woordenschat. Het prentenboek ‘’Coco kan het!’’ staat centraal in deze verteltas. Er zitten materialen in de tas waarmee je samen met het kind kan praten over het boek, samen kan zingen, spelen en knutselen. De tas is vanaf 20 januari gratis te leen bij de Bibliotheek in de talen Nederlands, Pools, Arabisch en Turks.

Plaats reactie


HaDee agenda

Geen evenementen