Dorpsnieuws

Marko Konings 1Afgelopen maart besprak de gemeenteraad de gebiedsvisie voor recreatiepark De Wildhorst en directe omgeving. Daar direct aan gekoppeld werd de gemeenteraad gevraagd om hun mening te geven over een aantal plannen van ondernemers in het gebied die botsen met de voorgestelde visie.

Een overgrote meerderheid was tegen het plan van de eigenaar van hotel De Leijgraaf om dit om te bouwen tot grootschalige huisvesting voor arbeidsmigranten.

Inmiddels zijn we drie maanden verder en moet de gemeenteraad officieel iets zeggen over de aanvraag. Op basis van de in maart aangegeven gebiedsvisie met de expliciete vragen over de plannen voor De Leijgraaf stelt het college voor om géén medewerking te verlenen. Dat was immers de breed gedragen uitkomst van de discussie. We willen het gebied namelijk bestemmen voor recreatie, wonen en natuur. Het huidige hotel past prima in die visie, maar huisvesting voor arbeidsmigranten duidelijk niet.

Tot grote verbazing van Politieke Partij Blanco wisten een aantal partijen vorige week tijdens de commissievergadering blijkbaar niet meer wat voor visie en beleid ze in maart hadden vastgesteld en leken ze nu voorstander van de ombouw van het hotel tot grootschalige huisvesting voor arbeidsmigranten.

Nieuwe ontwikkelingen dienen echter bij te dragen aan het bereiken van de doelstelling van het gebied! Je bepaalt een visie en toetst daarna de plannen aan de visie. Is het passend dan ga je akkoord, past het niet dan verleen je dus geen medewerking. Hopelijk heeft iedereen bij de raadsvergadering volgende week zijn geheugen weer terug.

Reageren? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-11311713

Marko Konings

Fractievoorzitter Politieke Partij Blanco

Plaats reactie