Dorpsnieuws

vergunningDe gemeente Bernheze breidt haar dienstverlening uit met de mogelijkheid om een balievergunning aan te vragen. Dit kan vanaf 1 juni. Deze vorm van omgevingsvergunning kan binnen 24 uur verleend worden nadat deze is aangevraagd.

Aanvrager van de vergunning is altijd een professional. Wilt u als professional met deze vergunning gaan werken, meld u dan bij ons.

Een balievergunning is een omgevingsvergunning voor alle gebouwen bij of aan een woning waarvoor een vergunning noodzakelijk is. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan schuren of tuinhuisjes die niet vergunningvrij zijn. Ook voor één woning die nieuw gebouwd wordt en past in het bestemmingsplan, kan een balievergunning worden aangevraagd. Dit geldt dus niet voor meerdere nieuw te bouwen woningen in projectverband.

Snelle beoordeling
De aanvraag wordt alleen op een aantal formaliteiten beoordeeld en wordt binnen maximaal 24 uur verleend. Dit kan zo snel, omdat de inhoudelijke controle al vooraf is gedaan, door de professionele aanvrager.

Professionele aanvragers zijn bijvoorbeeld aannemers, architecten en projectontwikkelaars. Zij hebben kennis van zaken want zij vragen nu ook al ‘gewone’ omgevingsvergunningen aan voor verschillende opdrachtgevers.

Professionals kunnen zich bij ons melden
Bij deze willen wij ondernemers, zoals hierboven genoemd, vragen zich bij ons te melden. Wij nemen dan contact met u op om het proces uit te leggen, waardoor het voor u mogelijk wordt om aan uw opdrachtgevers dit dienstverleningsinstrument te presenteren.

U kunt mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor meer informatie. Vermeld in het onderwerp: balievergunning en er wordt contact met u opgenomen.

Gemeente Bernheze.

Plaats reactie