Dorpsnieuws

20 Web Voorleesdagen algemeenWoensdag 22 januari starten de Nationale Voorleesdagen. Dat vieren we in de bibliotheek met een Pyjamaparty.

Feestje in je pyjama!
Daarom mogen alle peuters en kleuters woensdagavond 22 januari om 18.15 in hun mooiste pyjama naar de Bibliotheek komen.

Prentenboek van het Jaar
Elk jaar wordt er een boek uitgeroepen tot Prentenboek van het Jaar. In 2020 is dat Moppereend van illustrator en prentenboekmaker Petr Horáček. We lezen dit boek voor tijdens de Pyjamaparty en gaan we samen met de kinderen de moppereend uit het boek opvrolijken.

Gratis toegang
De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. Tot dan!

Tien dagen voorleesfeest
Tijdens de Nationale Voorleesdagen staat voorlezen tien dagen centraal. Voorlezen is elke dag een feest. Gezellig samen een prentenboek bekijken of voorlezen voor het slapengaan, voorlezen kan altijd. Behalve dat voorlezen heel gezellig en leuk is, is het ontzettend goed voor de taalontwikkeling en de woordenschat van kinderen.

Stichting lezen
De Nationale voorleesdagen zijn een initiatief van de Stichting lezen en worden georganiseerd door de CPNB. Doel van deze campagne is het stimuleren van het voorlezen van kinderen aan zes maanden t/m zes jaar die zelf nog niet kunnen lezen.
www.nationalevoorleesdagen.nl

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen