Dorpsnieuws

Kick Bras 2014Zaterdag 23 november organiseert Boekhandel Berne een Lezing door Kick Bras over ''Spiritualiteit in de schilderkunst''
(nav zijn onlangs verschenen boek Het bezielde landschap. Spiritualiteit in de schilderkunst)

Landschap: Spiegel van de menselijke ziel en uitdrukking van spirituele waarden.
Eeuwenlang werd het landschap zo gezien en geschilderd: van middeleeuwen, in de Gouden Eeuw met haarberoemde Hollandse landschappen, tot vooral de romantiek en het symbolisme.
Hoe laat God of het goddelijke zich zien in landschapsschilderijen?
Bras leert je kijken!
Kick Bras becommentarieert landschappen van William Turner tot Georgia O'Keeffe, van Vincent van Gogh tot Anselm Kiefer. Maak een onvergetelijke reis langs de mooiste kunstwerken van de landschapsschilderkunst door de eeuwen heen, de belangrijkste stromingen en hun vertegenwoordigers en sta stil bij vele prachtige bekende en minder bekende schilderijen aan de hand van thema's.

Kick Bras (1949) is theoloog en kenner van kunst en mystiek. Zijn bekendste boek is Oog in oog. Christelijke mystiek in woord en beeld.

Datum: Zaterdag 23 november
Aanvang: 14.30 uur
Plaats: Abdij van Berne, Abdijstraat 49 , 5473 AC Heeswijk
Entree € 15,- (incl. consumptie)
Plaatsen dienen gereserveerd te worden per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Aanmelding is definitief na ontvangst van € 15,- (per persoon) op bankrekening NL19 INGB 0000 825536 t.n.v. Boekhandel Berne onder vermelding van Kick Bras 23/11 en uw naam.Het bezielde landschap kick bras 9789492183866

 

Plaats reactie


HaDee agenda