Dorpsnieuws

ons welzijn 1Heeft u als senior bericht ontvangen van de Belastingdienst, dat u geen aangifte hoeft te doen? Dit gebeurt vaak, als u alleen AOW en een klein pensioen hebt. U hoeft dan geen extra belasting te betalen. Dat betekent echter niet altijd, dat u ook niets terug kan krijgen van de Belastingdienst.

Verder zijn er nog vaak aftrekposten voor senioren, waar de Belastingdienst bij het sturen van de brief geen rekening mee houdt.

ONS welzijn kan daarom samen met u berekenen, of het verstandig is om toch aangifte te doen. Zo ja, dan kan dat gelijk gedaan worden. U kunt zich hiervoor aanmelden via 088-374 25 25 en mag natuurlijk iemand uit uw omgeving meenemen om u te ondersteunen tijdens het gesprek. Dit gesprek en eventuele belastingaangifte zijn kosteloos.

Twee rekenvoorbeelden voor wie meer wil weten:

Een AOW-er met partner heeft voor zichzelf recht op maximaal €2.575 algemene heffingskorting en ouderenkorting. Daarvan wordt €1.928 gebruikt voor de AOW. Wat aan heffingskorting overblijft, kan nog gebruikt worden voor het pensioeninkomen.

Het voordeel: een teruggaaf van maximaal €647 (€2.575 - €1.928).

Een AOW-er zonder partner heeft recht op €2.998 algemene heffingskorting, ouderkorting én alleenstaande-ouderkorting. Daarvan wordt €2.793 gebruikt voor de AOW. Wat aan heffingskorting overblijft, kan nog gebruikt worden voor het pensioeninkomen.

Het voordeel: een teruggaaf van maximaal €205 (€2.998 - €2.793).

ONS welzijn is er voor iedereen met een vraag op het gebied van meedoen, opvoeden en opgroeien, wonen, financiën of zorg die deze niet alleen kan beantwoorden. Ook zijn we er voor mensen die hun talent willen ontdekken en inzetten voor hun omgeving. ONS welzijn werkt in de gemeenten Bernheze, Boekel, Landerd, Oss, Uden en Meierijstad.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen