Dorpsnieuws

download 10Op 25 en 26 oktober om 20.30u zal de Koninklijke Fanfare de vrijheid vieren. Slechts twee avonden zal een groots avondvullend concert uitgevoerd zal worden, waarvoor de Heeswijkse kerk wordt omgebouwd tot een ware concert-arena. Het thema vrijheid zal in de breedste zin van het woord een rode draad vormen voor het programma met vele, verassende lokale en vocale talenten.

Maar liefst zeven muzikanten uit de regio zullen ervoor gaan zorgen dat dit een concert ook een waar feest zal zijn!

Zoals het een Promsconcert betaamt zal de fanfare aangevuld worden door een combo. Dit combo is samengesteld uit drie zeer ervaren muzikanten. Dit gelegenheidstrio bestaat uit Huub Sperber op piano, Rico van Hooren op leadgitaar en Peer van Vreede op contrabas.

Daarvan is de jongste soliste de 17-jarige Evie van der Heijden uit Heeswijk-Dinther. Als 2e jaars student Rock City op het Summa College in Eindhoven is ze veel bezig me haar eigen muziek en zal zij het Proms programma aanvullen met popmuziek.

Het tweede talent dat Heeswijk-Dinther kent is de 19-jarige Remco Kuijs, tevens student aan Rock City. Reeds op 5-jarige leeftijd raakte hij in de ban van gitaarmuziek. Voor beide jonge muzikanten zal dit hun eerste, grote Promsconcert zijn.

Maar voor wie dit Promsconcert een van de vele projecten zal zijn waaraan ze heeft deelgenomen is zangeres Monique van Sambeek uit Veghel. Ze heeft al ruim 20 jaar ervaring in de leadzang bij diverse bands, alsmede tal van Promsconcerten, bevrijdingsfestiviteiten en jazz concerten.

Ook Katja Brooijmans zingt graag, maar doet dit eigenlijk het liefste op de achtergrond. Deze avond zal zij uit deze comfortzone stappen en tevens als soliste optreden.

Verzeker je tijdig van een toegangsbewijs voor vrijdagavond 25 oktober of zaterdagavond 26 oktober via Paperpoint of online via www.koninklijkefanfare.nl  .       

 

Plaats reactie