Dorpsnieuws

ons welzijn 1Onrustig gedrag in de nacht komt veel voor bij mensen met dementie. Dat is niet alleen vervelend voor de betreffende personen, maar ook voor de naasten die voor hen zorgen. Voor iedereen is een verstoorde nachtrust vermoeiend. Op dinsdag 15 oktober om 19.30 uur komt een deskundige in het Alzheimercafé in Veghel uitleggen hoe slaapproblemen kunnen ontstaan en wat je kunt doen om een                       goede nachtrust te bevorderen.

Het Alzheimercafé is elke derde dinsdag van de maand geopend in het PieterBrueghelHuis, Middegaal 25 in Veghel en het is gratis toegankelijk voor iedereen die iets met dementie heeft. Mensen die geen vervoer hebben, kunnen ONS welzijn (088-374 25 25) bellen en worden dan thuis opgehaald en teruggebracht door de BoodschappenPlusBus.

Oorzaken

Dementie verstoort op een bepaald moment het bioritme waardoor ook het slaapritme verandert. Dat kan zich op verschillende manieren uiten, bijvoorbeeld: eerder of later naar bed willen dan normaal, voor het inslapen langer wakker liggen, onrustig slapen en intensief dromen, vaak wakker worden, dwalen in de nacht, extreem vroeg opstaan.
Deze slaapproblemen kunnen ook lichamelijke of psychische oorzaken hebben of bijwerkingen zijn van medicijngebruik. Als ze aan blijven houden, is het verstandig om deskundige hulp in te schakelen. Want een goede nachtrust is belangrijk voor iedereen, ook voor de mantelzorger.

Voor bezoekers van het Alzheimercafé is er gelegenheid om mee te praten over het onderwerp. Na afloop is er ook nog de mogelijkheid om persoonlijke vragen voor te leggen aan beroepskrachten die iedere keer aanwezig zijn

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen