Dorpsnieuws

75 jaar vrijheidIn 2019 en 2020 herdenken we het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog, 75 jaar geleden. We vieren dat we sindsdien weer in vrijheid leven, in het besef dat we samen verantwoordelijk zijn om vrijheid door te geven.                    In Bernheze begint het programma rondom 75 jaar vrijheid op 28 september.

Om 19.30 uur start vanaf drie verschillende locaties een wandeltocht naar het centrum van Loosbroek; een startpunt voor inwoners uit Heeswijk-Dinther, een startpunt voor Nistelrode en Vorstenbosch en een startpunt voor Heesch en Loosbroek. De tocht duurt een klein half uur.

De wandelaars komen om 20.00 uur samen op het plein bij De Wis in Loosbroek.

Bevrijdingsvuur
Een groepje lopers met vertegenwoordigers uit alle kernen haalt ’s morgens het bevrijdingsvuur op in Eindhoven, dat eerder die week is opgehaald in Bayeux in Frankrijk.

Burgemeester Moorman ontsteekt om 20.00 uur het bevrijdingsvuur in Loosbroek.

Vanaf 20.30 uur is er een programma met onder andere een bevrijdingsconcert, een tentoonstelling over de oorlog en bevrijding, een film en toneelstuk. Meer informatie hierover vindt u binnenkort onder andere in DeMooiBernhezeKrant en op Facebook (www.facebook.com/gembernheze).

Werkgroep
Het programma is samengesteld door de werkgroep ‘75 jaar Bevrijding’. In de werkgroep zitten de oranjecomités, heemkundekringen, scouting, Stichting Jong Nederland en enkele andere inwoners. Daarnaast zijn er nog verenigingen/organisaties die zelf een activiteit organiseren.

Meer nieuws

Plaats reactie


HaDee agenda