Dorpsnieuws

MuseumboerderijEen museum is net een bedrijf ! Allerlei mensen doen er allerlei werk. Als we vertellen dat er, behalve het museum, een bezoekers ontvangstruimte , een leslokaal, vergaderruimte, bakruime, archief, een levendige historische groenten- en bloementuin met dagelijks onderhoud is, snapt U best waarom we onze groep van ruim 70 enthousiaste medewerkers
(vrijwilligers) graag willen uitbreiden.
Er komen steeds meer bezoekers, zelfs uit het buitenland. De geschiedenis programma’s voor leerlingen van basis- en voortgezet onderwijs worden druk bezocht. ! Momenteel komen we gidsen tekort.
 
1. Als gids verzorg je rondleidingen door de boerderij en je vertelt aan groepen bezoekers, hoe het leven rond 1900 er uit zag. (Bij een bezoek vinden de bezoekers de verhalen van de gidsen meestal het leukst).
 
2. Je praat graag met (groepen) mensen en je vindt het leuk om mensen blij te maken. ( ( een doorsnee rondleiding duurt ongeveer 1 uur) .
 
3. Je bent echt geïnteresseerd in het leven en de tijd van toen en je bent bereid om je eigen kennis te vergroten (ervaren gidsen van het museum leren je hoe dat “gidsen” gaat en het museum heeft veel eigen informatie- materiaal waarmee je je kennis kunt vergroten)
 
4. Je vindt het leuk om samen te werken in een team.( het museum doet veel aan team-building)
 
5. Je vindt het geen probleem om op een rooster te staan en je wilt graag wat tijd vrijmaken voor dit leuke werk. ( je kunt altijd ruilen met een collega als dat eens nodig is).
 
Als je de bovenstaande 5 vragen met “JA” kunt beantwoorden, gaan wij graag, onder het genot van “een bakje koffie met peperkoek” met je in gesprek. Het beste kan je dan even bellen met ons secretariaat, Diny van der Pas, tel. 0413-291172 of stuur een mailtje naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Meer informatie over ons museum lees je op: www.museumboerderij.nl 
 
Plaats reactie