Dorpsnieuws

Bolderik goede schoolOp 11 juni jl. vond, gerelateerd aan de vierjaarlijkse bestuursinspectie bij SAAM*, een verificatie met kwaliteitsmeting plaats op OBS de Bolderik door de Inspectie van het Onderwijs. Daarbij zijn o.a. de volgende onderwijsstandaarden onderzocht:
 Aanbod   Didactisch handelen  Verantwoording en dialoog    Veiligheid   Pedagogisch klimaat

Het onderzoek bestond uit een documentanalyse, het laten zien van de PR-film conceptuele keuze:
Beweeg Je Wijs!, groepsobservaties, gesprekken met kinderen, ouders en managementteam. De school heeft goed kunnen laten zien dat ze staat voor de brede ontwikkeling van kinderen.

Voorbeelden daarvan zijn: wereldoriëntatie aangeboden met Kernconcepten, doelgericht werken op tablets met Snappet en aandacht voor bewegend leren met Beweeg je Wijs!
Uit de gesprekken met ouders en kinderen blijkt dat er veel aandacht is voor de sociaal emotionele vorming van de kinderen. Dit wordt ook nog eens ondersteund door een hoge score op veiligheid en pedagogisch klimaat.

‘De Bolderik kan overwegen door te pakken op het predicaat excellente school!’
De Inspectie vat het bezoek samen: Er is een goede kwaliteitscultuur op De Bolderik. Er is samenhang in de onderwijsstandaarden in combinatie met een lerend team waarbij leraren eigenaar zijn van het onderwijsleerproces. 
Quote van de inspecteur: ‘Jullie zijn een goede school! Jullie kunnen overwegen
door te pakken op het predicaat excellente school.’

Directeur Margot van Uden: ’Ik ben zo trots op onze kinderen, het team van De Bolderik en de ouders! Dit consistente beeld gaan we nog meer profileren in dit bieden wij, dit zijn wij!’
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen