Dorpsnieuws

lieveheersbeestjeUit sommige bomen in de gemeente druipt in droge zomermaanden soms een kleverige stof (honingdauw) die een zwarte aanslag kan vormen op uw auto, tuin of bestrating.Dat komt door de luizen die in die bomen zitten.U kunt lieveheersbeestjeslarven inzetten voor de bestrijding van de luizen.
Gratis zakjes larven bij de gemeentewerf
De luizen komen met name voor in lindes of eiken. Heeft u last van honingdauw van een boom van de gemeente? Dan kunt u op 19 juni tussen 17.30 en 19.00 uur een zakje lieveheersbeestjeslarven bij de gemeentewerf ophalen.
U vindt de gemeentewerf aan de Heescheweg 37 in Nistelrode. Per adres delen we maximaal 2 zakjes uit. U heeft een legitimatiebewijs nodig, want we controleren of er in de buurt van uw adres lindenbomen of eiken staan die overlast kunnen veroorzaken.
We hebben 350 zakjes beschikbaar. In de zakjes zitten levende diertjes die maximaal 2 dagen in de zakjes kunnen overleven. Zolang de voorraad strekt.
Milieuvriendelijk
Lieveheersbeestjes zijn de natuurlijke vijanden van luizen. De larven van lieveheersbeestjes kunnen nog niet vliegen en eten veel bladluizen; een milieuvriendelijke oplossing.
Plaats reactie