Dorpsnieuws

williamsDr. Rowan Williams is wereldwijd een van de belangrijkste theologen van het moment. 1 april verschijnt zijn nieuwe omvangrijke boek Wat is heilig? Christendom voor mensen van vandaag en op vrijdagmiddag 5 april verzorgt Rowan Williams een lezing over dit boek in de Abdij van Berne.
Wat is heilig? Christendom voor mensen van vandaag - Rowan Williams
Rowan Williams heeft de gave om het christelijke geloof op een eenvoudige en verfrissende manier te vertolken. Hoe eenvoudig soms ook van taal, je proeft bij hem de gelaagdheid van de eeuwenoude en steeds ook weer nieuwe boodschap van het Evangelie. In Wat is heilig ? spreekt hij tot mensen van alle leeftijden, geloof en cultuur. Theologen, dichters, heiligen en schrijvers onderzoekt hij op inhoud, de inhoud van heiligheid. Er is een Kracht en een Liefde die in hen leeft. De Bijbel wordt gelegd naast de Regel van Benedictus, Teresia van Avila, Juliana van Norwich.
Daarnaast neemt Rowan Williams ons mee in een reflectie over diverse onderwerpen als iconen, seksualiteit en zonde.
Wie zich wil verdiepen in een spiritueel verstaan van anderen én van zijn eigen leven, vindt bij deze denkmeester en theoloog een tochtgenoot die ons altijd net even vooruit is met zijn wijsheid en kennis.
Rowan Williams (1950) is theoloog, schrijver en dichter. Hij was onder meer van 1999 tot 2012 Aartsbisschop van Canterbury en Primaat van de Anglicaanse kerk. Hij is nu primaat aan het Magdalene College te Cambridge.
Een unieke kans om Rowan Williams te ontmoeten!
Lezing (engelstalig)
Datum: Vrijdag 5 april 2019
Aanvang: 14.30 uur
Plaats: Abdij van Berne, Abdijstraat 49, 5473 AD Heeswijk
Entree: De entree bedraagt € 15,- (incl. consumptie)
Reserveren: Plaatsen kunnen gereserveerd worden per e-mail op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen