Dorpsnieuws

EHBDDEHBO-Vereniging St. Raphael klaar voor het nieuwe seizoen.
St. Raphael is een grote en actieve vereniging die naast het verzorgen van basis- en vervolg cursussen EHBO, ook succesvol deelneemt aan wedstrijden en zéker onmisbaar is bij plaatselijke en regionale evenementen die zonder EHBO, niet mogen plaats vinden.
Maar liefst 61 leden van de vereniging namen met succes deel aan de cursus Eerste Hulp Bij Drank en Drugsongevallen (EHBDD) en kregen afgelopen weekend in een ontspannen sfeer hun certificaat uitgereikt.
 
Als we het hebben over een grote verenging met enthousiaste leden en adequate kennis die het hele seizoen, weer of geen weer, op vrijwillige basis zorgen voor goede hulpverlening bij kleine en grote ongelukken tijdens evenementen, dan geniet EHBO-vereniging St. Raphael een goede naamsbekendheid. Niet alleen plaatselijk, maar zelfs regionaal.
Om adequaat hulp te verlenen wordt steevast aan de weg getimmerd. Wederom op vrijwillige basis volgden maar liefst 61 leden van St. Raphael een cursus Eerste Hulp Bij Drank en Drugsongevallen. (EHBDD). Een cursus waarbij deelnemers aan de hand van kader instructeur Twan van den Boogard zowel theoretisch als praktisch wegwijs gemaakt werden in genoemde en hoe te handelen bij mensen die na bovengemiddeld gebruik ervan, hulp nodig hebben.
 
Het is inmiddels (helaas) een vaststaand feit dat Eerste Hulp Bij Drank en Drugsongevallen steeds vaker nodig is. Er zijn steeds meer middelen op ‘de markt ‘en mensen gebruiken soms diverse zaken door elkaar. De cursus is derhalve pittig. Naast kennis van de middelen, de grondstoffen die erin zitten, dienen ook de symptomen bij verkeerd gebruik herkend te worden en uiteraard hoe te handelen bij een calamiteit. De simulatiebril die deelnemers aan de cursus op kregen, maakten dat zij zich konden inleven in hoe de gebruiker zich op dat moment voelde en zodoende inzicht kregen in wat te doen.
 
Afgelopen week kregen alle deelnemers hun certificaat uitgereikt. Hoewel uiteraard gehoopt wordt de nieuw verworven kennis niet veel te hoeven inzetten is St. Raphael echter wel voorbereid en klaar voor het nieuwe seizoen.
 
Voor informatie over de vereniging of het volgen van een EHBO-cursus zie www.ehboheeswijkdinther.nl 
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen