Dorpsnieuws

thumbnail P1030523 2Brullende motoren,veel paardenkracht én Brabantse
gezelligheid: de Mega TrekkerTrek Spektakel voor het 15de jaar….zondag 17 maart
Een walmende friettent, een tap die continue plastic glazen vult met bier,muziek en gitzwarte rook spuwende tractor,vrachtwagen en lawaai, veel lawaai. Er lopen klompen en naaldhaken over het terrein
en iedereen is enthousiast over het spektakel. Vijftien jaar geleden vond de eerste officiële Mega TrekkerTrek Spektakel plaats. Door het enthousiasme wat we hebben ervaren geven we wat gas bij en hebben een extra baan aangelegd voor de jonge Full Pull fans Deze zullen de hele dag door voor het nodige vermaak zorgen.
Daarnaast kunnen de Jeep eigenaren met elkaar de strijd aangaan op deze baan om elkaars krachten te meten. In de hobbyklasse: Alles wat rijdt mag iedereen meedoen. Het kan dus voorkomen dat een Deux Cheveux het hier moet opnemen tegen een Jaguar. Dat geeft natuurlijk een hele leuke strijd.”Maar we hebben ook een klasse met vrachtwagens waaronder ook het team van Rhino Rocket zal aanwezig zijn , een team van eigen bodem . Op de vijf banen zal er continue vermaak zijn .Zeker met de mini sleepwagen voor de kinderen die deze dag special naar Loosbroek af reizen.
Landbouwvoertuigen
“De oorsprong van de TrekkerTrek ligt natuurlijk bij de landbouwvoertuigen. Die hebben we onderverdeeld in een algemene en sportieve klasse. Onder de algemene klasse verstaan we de tractoren die dagelijks in gebruik zijn bij de agrariërs. Ze staan bij wijze van spreke zaterdag in het veld en zondag aan de start bij de race. De categorieën die we hierin kennen zijn: 3.5ton, 5ton, 7.5ton en 11ton. De sportklasse onderscheid zich van de algemene klasse door hun opgevoerde motoren. Het showelement ligt er hier dik bovenop. Uitstraling en kracht, daar zijn deze tractoren voor gebouwd.
Het principe
“De tractoren trekken een sleepwagen vooruit over een gebrondeerde zandbaan van 100 meter lang, die we speciaal hebben aangelegd. Op de sleepwagen staat een teller die de meters aangeeft die de tractor trekt. Voor iedere klasse wordt het gewicht op de sleepwagen aangepast. Het is een sportieve strijd tussen de deelnemers, maar levert tegelijkertijd een spectaculair schouwspel voor de bezoekers. Brullende motoren, veel paardenkracht, Brabantse gezelligheid en een sportieve onderlinge strijd tussen de agrariërs zelf en anderzijds tussen de loonwerkers onderling.”
De Mega TrekkerTrek is een evenement wat bij uitstek geschikt is voor het hele gezin. Het natje en droogje is ook dit jaar weer goed georganiseerd. Op het terrein aan de Nistelrodesedijk staat een grote tent en er staat een luchtkussen voor de kinderen;iedereen die wil, wordt gratis geschminkt en kleurplaten voor de creatieve kinderen kun je uitprinten op onze website http://www.megatrekkertrekspektakel.nl/ en iedereen die zijn kleurplaat inleverd bij de kinderhoek krijgt een attentie. Iedereen is van harte welkom op zondag 17 maart. Vanaf 10.00uur verschijnen de tractoren aan de start. De entreeprijs is € 7,50 en voor de kinderen onder 12 is de entree gratis en u kunt ook uw auto gratis parkeren.
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen