Dorpsnieuws

Shot 71 2Op zaterdag 26 januari 2019 gaan de 30 leden van Shot’71 de strijd met elkaar aan om hun beste films in de Clubwedstrijd te tonen. Een deskundige jury heeft de films beoordeeld en gekeken of ze in aanmerking komen voor de BFM Brabantse Film Festival of de landelijke wedstrijd voor amateurfilms onder de vlag van NOVA.
 
In het verleden hebben de leden diversen regionale en landelijke prijzen in de wacht weten te slepen. Doordat de leden heel kritisch kijken naar wat hun eigen leden aanbieden en gezamenlijk zorgen zij voor een topkwaliteit aan films.
In totaal zullen 17 films met uiteen lopende onderwerpen de revue passeren. Korte documentaires laten u de wonderlijke klim van de Sint Jan ervaren.
Een andere kijk op het Jeroen Boschjaar, Fort Brederode in Den Dungen, veel natuur en cultuur op een wijze zoals dat waarschijnlijk nog niet gezien heeft.
Ook persoonlijke ervaringen als een parachutespringen of de gevolgen van het opgroeien in een gebied waar een watersnood heeft geheerst.
 
De leden komen uit de gehele regio, daardoor is er voor eenieder wel een moment van herkenning.
 
* (Den Bosch-Rosmalen-Den Dungen)
Verhalen die verteld worden door Manon Couprie, bekend van het Wapen van Rosmalen. Met alle bekende mensen die zij in haar leven heeft ontmoet.
Een kijkje achter de schermen in de St. Jan van Den Bosch of Fort Brederode in Den Dungen gemaakt door resp. Hans Peltzer en Tiny Vermeer.
 
* (Schijndel)
Het verhaal van Frans Kops, archeoloog en lid van de Heemkundekring in Schijndel. Een interessant portret gefilmd door Henny van der Burgt, uit Schijndel, iemand die vaak in de prijzen valt. Ook de bedenker van de film “De Ondergrondse vergeet niet” en de documentaire “De Schakel” welke in vele theaters te zien zijn geweest in de regio.
 
* (Veghel-Uden-Oss)
Ook een geweldige film van een dansgroep die optrad bij TEDxVeghel. Wat was opgenomen met diversen camera’s en drone. Geregisseerd en gemonteerd door documentairemaker Christ van Liempd eveneens uit Veghel.
Herman Lenting uit Ravenstein en Hanna Cleven uit Knegsel zullen hun best doen om titel van het afgelopen jaar te verdedigen met hun films. En Jan Verburgh uit Vinkel is “Op zoek naar Maria….” als dat maar goed afloopt
 
* (Bernheze)
Ton Lunenburg, uit Heeswijk-Dinther heeft zijn parachutesprong laten opnemen met vier camera’s en heeft op geheel eigenwijze wijze er een film van gemaakt. Een sprong van 3000 meter die u van zeer close kunt ervaren. Mede door het camerawerk van Peter van der Berg uit Den Dungen.
Hiervan is ook een voorstukje is te zien op de facebook pagina van Shot ’71.
 
* (Berlicum)
De uit Berlicum komende videofilmer Jan Hendriks was stille getuigen van de MH-17 en heeft mee geholpen om een drieluik van Frans Kops in beeld te brengen. Samen met Harry Zwanenberg interviewde zij hiervoor Michael van de Laar, restaurateur.
 
Kom ook kijken en oordeel en stem mee op een van de films die hierna de publieksprijs in ontvangst mag nemen van de jury. TOEGANG GRATIS
26 januari 2019 om 13.30 uur Den Durpsherd, Kerkwijk 61 5258KB Berlicum
 
Facebook voor voorstukjes https://www.shot71.nl/ 
Plaats reactie