Dorpsnieuws

 
digisterkerDe Noord Oost Brabantse Bibliotheken verzorgen de cursus ‘Digitale overheid: leer werken met DigiD en de elektronische overheid’. De cursus is bedoeld voor mensen die willen leren hoe ze via internet gebruik kunnen maken van alle diensten van de overheid.
Wat is elektronische overheid?
 
De overheid doet steeds meer via internet. Je kunt steeds meer diensten online regelen. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, werk zoeken of het doorgeven van een verhuizing. Ook vraagt de overheid steeds vaker naar je DigiD: je DIGItale Identiteit. Een digitale toegangscode voor overheidsdiensten. Vind je het nog moeilijk om gebruik te maken van de digitale dienstverlening van de overheid? Schrijf je dan in voor de cursus digitale overheid.
 
Wat is de cursus digitale overheid?

In de cursus ‘Digitale overheid: leer werken met DigiD en de elektronische overheid’ leer je hoe je een DigiD kunt aanvragen en hoe je die kunt gebruiken. Daarna leer je hoe je handig informatie kunt vinden en hoe je iets moet aanvragen. De cursus duurt vier dagdelen. In het werkboek bij de cursus werken we met voorbeelden van de website van de diverse gemeenten.
 
Voor wie is de cursus digitale overheid bestemd?

De cursus wordt georganiseerd in de bibliotheek van uw gemeente en is voor mensen die al wel een beetje met internet kunnen omgaan. De groep deelnemers wordt bewust klein gehouden, zodat er genoeg aandacht kan worden besteed aan persoonlijke vragen.
 
Kosten
De cursus is gratis, het bijbehorende werkboek kost €15,-, te betalen op de eerste cursusdag.
Aanmelden en meer informatie
Inwoners gemeente Oss
T. 0412 622618 | aanmelden kan via dit formulier
Inwoners gemeente Uden
Yvonne de Groot T. 0413-263101 E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | via dit formulier of aan de balie
Inwoners gemeente Meierijstad
Sonja Timmers T. 0413 342705 E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | via dit formulier of aan de balie
Inwoners gemeente Bernheze
Heesch T. 0412 451857 | Nistelrode T. 0412 611555 | Heeswijk-Dinther T. 0413-291054 | aanmelden via dit formulier
Inwoners gemeente Landerd
Bibliotheek Zeeland: Corry van Haaren T. 0486 451244 E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Bibliotheek Schaijk: Marjan Kouwenberg T.0486 461788 E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen