Dorpsnieuws

vioolconcert in laverhof ba1e0b503cedc1c477808d78f0d9af3eIris van Nuland uit Oss is zestien jaar en een veelbelovend talent op de viool. Zondag 30 december geeft ze een concert in de inpandige kapel van zorginstelling Laverhof, locatie Cunera/De Bongerd in Heeswijk-Dinther.Het concert begint om 15.00 uur en de toegangsprijs is een vrijwillige bijdrage.Iedereen is welkom.
Iris begon haar vioolstudie aan de muziekschool van Oss, Muzelinck. Vanaf 2013 studeert ze aan de Jong Talent Klas van het Conservatorium van Den Haag, aanvankelijk bij Koosje van Haeringen en sinds 2017 bij Peter Brunt. Daarnaast volgt ze tal van cursussen en masterclasses.
Iris speelt in het strijkorkest voor jonge mensen van het Koninklijk Conservatorium van Den Haag, het ‘Atheneum Kamerorkest’.
Ze soleerde met orkesten als Sinfonietta Breda en het Filharmonisch Orkest ’s-Hertogenbosch.
Iris van Nuland heeft al verscheidene mooie prijzen op haar naam staan. Als duo met celliste Emma van Schadewijk won ze in 2013 de talentenjacht van het Concertgebouw Amsterdam.
In 2014 won ze het Prinses Christina Concours en in 2016 het Internationale Concours voor Jonge Solisten van het conservatorium van Düsseldorf. Maar misschien kent U Iris nog van het TV programma Superkids. In 2016 won ze deze wedstrijd.
Iris doet dit jaar eindexamen van het VWO. In haar vrije tijd springt ze trampoline.
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen