Dorpsnieuws

gemeente bernheze tonWie in Bernheze zonnepanelen wil plaatsen tot 100 m2, hoeft vanaf 1 januari 2019 geen gemeentelijke kosten (leges) meer te betalen.
Wat houdt dat in?
Als u tot 100 m2 zonnepanelen wilt plaatsen, berekent de gemeente voortaan geen leges meer.
U moet er nog wel een vergunning voor aanvragen. Plaatst u meer dan 100 m2, dan moet u de leges over de totale oppervlakte betalen.
 
Zonnepanelen in de tuin
Hebt u geen geschikt dak voor zonnepanelen, bijvoorbeeld door een ongunstige ligging, een rieten dak, obstakels of veel schaduw? Of heeft uw huis een monumentale status? Dan kunt u vaak geen zonnepanelen op uw dak kwijt. Maar dat hoeft niet te betekenen dat u helemaal geen zonnepanelen meer kunt aanschaffen. Als u bijvoorbeeld een grote (achter)tuin heeft, kunnen zonnepanelen in de tuin een optie zijn.
 
Voor zonnepanelen en zonnecollectoren op daken is in de meeste gevallen geen vergunning nodig en u hoeft er dus ook geen leges voor te betalen.
 
Neem voor meer informatie contact op met de gemeente, telefoon 14 0412 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Plaats reactie