Dorpsnieuws

NLL 18 Geschenkboeken alle coversNederland Leest 2018 heeft dit jaar als thema voeding. Voedsel heeft al honderdduizenden jaren een zeer belangrijke plek in het leven van de mens genomen. Volgens de wereldberoemde schrijver Umberto Eco heeft voedsel zelfs de geschiedenis bepaald.
Toen hem gevraagd werd wat in zijn ogen de belangrijkste uitvinding van de afgelopen duizend jaar was, antwoordde hij ‘De veredeling van bonen en peulen in de elfde eeuw. Hun toegenomen voedingswaarde heeft ons slimmer gemaakt en zo de Renaissance mogelijk gemaakt.’ Daarom is de tijd rijp om de gehele maand november Nederland Leest 2018 te wijden aan Voeding.
Gratis geschenkboek
Iedereen leest in november de, speciaal voor deze campagne, samengestelde bundel: Je bent wat je leest. Met bijdragen over voeding van vijf specialisten: Rosanne Hertzberger, Joël Broekaert, Pierre Wind, Charlotte Kleyn en Marion Pauw. Ambassadeur van Nederland Leest, Ronald Giphart, schreef het voorwoord.
Een heerlijk geschenk vol sappige verhalen, verfrissende passages en een zoete afsluiter. Haal het gratis boek in de bibliotheek.
Lees meer over de bijdragen van de auteurs.
 
Bezoek de bibliotheek
Het gratis geschenkboek is beschikbaar bij de bibliotheek, maar er is meer.
De bibliotheken in de regio organiseren ook lezingen met het thema voeding.
5 november | BIbliotheek Uden: Van Afterdinnerdip naar Afterdinnerwip door Linette Mak
5 november | BIbliotheek Oss: De zin en onzin in de supermarkt door Loethe Olthuis
14 november | Bibliotheek Heeswijk-Dinther: Gezonde voeding en de schijf van vijf door Anneloe Rijpkema
28 november | CHV Noordkade (door Bibliotheek Veghel): NEXT Food door Koert van Mensvoort
Plaats reactie