Dorpsnieuws

tea lights 3612508 640 610x348Op 2 november vindt een tweede ' Alle Zielen' viering plaats bij de Abdij van Berne in Heeswijk-Dinther.Iedereen, jong en oud is welkom om tijdens deze speciale avond de doden te herdenken. Met muziek en zang, kunst en vormgeving, eten en drinken, licht en vuur willen we de traditie vernieuwen en rituelen verlevendigen.
Het project heeft als doel om door middel van kunstuitingen gelegenheid te bieden de doden te herdenken op een manier die aansluit bij de huidige maatschappij. Participatie en aandacht voor nabestaanden zijn belangrijke kernwaarden in het project.
Alle Zielen biedt deze mogelijkheid op een eigentijdse manier. Alle Zielen is een vernieuwde vorm van een katholieke traditie, maar is niet gebonden aan een religie.
Kunstenaars verbeelden hun universele zowel als persoonlijke visie op het mysterie van de dood. Door middel van kunst, klank, licht en vuur kunnen nabestaanden op een persoonlijke en toegankelijke manier hun dierbaren herdenken in een nieuwe vorm van zingeving. Het terrein van de Abdij van Berne is het decor voor Alle Zielen 2018.
Programma:
18.00 – 18.30 uur dienst in Abdij kerk
18.30 – 22.00 uur doorlopend programma op terrein Abdij van Berne
Entree: vrije gift
Alle zielen wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting dertien hectare. Met dank aan Abdij van Berne, Proeflokaal en diverse sponsoren.
Plaats reactie