Dorpsnieuws

Marko KoningsDe kunstgrasvelden van Avesteyn en VV Heeswijk zijn aan vervanging toe, daarom is er nu een voorstel om de toplaag te vervangen. Grootste discussiepunt is de zogenaamde infill, dat zijn de rubber korreltjes die in grasmat zitten.
Over de mogelijke risico’s van korrels van vermalen autobanden die nu in de velden verwerkt zijn is de afgelopen jaren al heel wat gezegd en geschreven.
Politieke Partij Blanco is het niet eens met de keuze die nu voorgesteld wordt door het college. Verantwoordelijk wethouder Wijdeven wil dezelfde korrels gaan gebruiken als voorheen omdat deze voldoen aan de huidige norm. Deze korrels zijn goedkoper dan de alternatieven, maar leveren mogelijk wel gezondheidsrisico’s op.
De korrels hoeven namelijk (nog) niet te voldoen niet aan de consumentennorm die geldt voor ander rubber sport- en spelmateriaal.
Een projectgroep met diverse betrokkenen is tot een unanieme keuze gekomen voor een duurdere variant, maar het college legt dit naast zich neer. Politieke Partij Blanco wil dat er gekozen wordt voor korrels zonder risico’s, de gezondheid van de sporters staat bij ons voorop. Ook het risico’s op vervuiling van de ondergrond door het zogenaamde uitlogen van vervuilende stoffen uit de korrels, is voor ons een belangrijke afweging. In ons verkiezingsprogramma hadden wij daarom al opgenomen dat wij bij vervanging van kunstgrasvelden geen vermalen autobanden meer willen als infill. Wij kiezen voor een duurzame maar wel duurdere oplossing, maar dan kunnen we er weer vele jaren veilig tegen.
Marko Konings
Fractievoorzitter Politieke Partij Blanco
Reacties   
0 #1 robert offermans 24-10-2018 21:28
helemaal mee eens. gemeente neem je verantwoording en leg hier goede velden neer
Citeer
Plaats reactie