Dorpsnieuws

wees lief voor deze zielVrijdag 21 september, de geboortedag van Leonard Cohen presenteert Frank Kazenbroot zijn boek Wees lief voor deze ziel met een lezing en muziekfragmenten in de kerk van de Abdij van Berne in Heeswijk.
Plaatsen (entree € 15,-) kunnen gereserveerd worden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Voor meer informatie zie berneboek.com/agenda
Wees lief voor deze ziel. Veertig vensters op Leonard Cohen
 
Een boek van Frank Kazenbroot
In zijn boek Wees lief voor deze ziel opent de schrijver Frank Kazenbroot veertig vensters op de spirituele en religieuze kracht van Leonard Cohens poëzie. Hij volgt de dichter-musicus van zijn geboorte in 1934 tot aan zijn sterven in 2016.
Seculiere en religieuze taal gaan in zijn liederen hand in hand waardoor thema’s als liefde, seks, eenzaamheid, pijn, genade, gebrokenheid, God en verlangen opnieuw gaan leven.
 
Het lied the Window uit 1979 heeft in dit boek een belangrijke plaats gekregen. Het verenigt prachtige muziek met mystieke poëzie. De uitnodiging van Cohen om lief te zijn voor de ziel van een gebroken mens Gentle this soul is de titel van dit boek geworden.
De foto’s in het boek (en omslag) zijn van Wim van de Hulst.
Frank Kazenbroot (Schiedam 1958) was jarenlang kloosterling in de Abdij van Berne. Tegenwoordig is hij geestelijk verzorger in een gevangenis. Hij heeft een passie voor het werk van Leonard Cohen en verzorgt regelmatig lezingen over de tekst en muziek van de Canadese dichter en zanger.
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen