Dorpsnieuws

MarcoDe doorgaande route door Heeswijk-Dinther is al jaren een doorn in het oog van Politieke Partij Blanco. Maar zeker ook van veel inwoners, en dan vooral voor de mensen die in de Hoofdstraat wonen of daar op de fiets of te voet doorheen moeten. Wanneer deze weg aangepakt gaat worden is helaas nog steeds niet duidelijk.
Net voor de zomervakantie is er een avond georganiseerd waarin met inwoners werd gesproken over de plannen voor aanpak van de zogenaamde ‘traverse’. Veel tijd werd er ingeruimd voor het tonen van plaatjes over de mogelijkheden van het Dintherse stuk van het traject,waar veel ruimte is voor het verkeer en de problemen niet zo nijpen.
Voor het Heeswijkse stuk, de Hoofdstraat, was er echter geen enkel plaatje voorhanden. En dat terwijl daar de grootse behoefte is aan directe aanpak. De weg is daar smal en er gaat veel verkeer doorheen,de klinkers liggen schots en scheef en de putdeksels en stoepranden zijn verzakt.
De aanwonenden van de Hoofdstraat voelen zich miskend, noch de gemeente, noch Actief Burgerschap heeft de moeite genomen om met deze mensen in gesprek te gaan. Welk deel van de totale route wanneer aangepakt wordt, is niet bekend. Wat wel duidelijk werd, is dat de totale realisatie wéér met een jaar is doorgeschoven, streefdatum is nu 2022. Politieke Partij Blanco zal zich ervoor inzetten dat het gedeelte van de Hoofdstraat, samen met het gebied voor de Raadhuisplaza, als eerste aangepakt wordt.
Marko Konings
Fractievoorzitter Politieke Partij Blanco
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen