Dorpsnieuws

logoDat mensen steeds langer thuis moeten blijven wonen en dat burgers meer en meer voor elkaar moeten gaan zorgen, geldt ook voor mensen met geheugenklachten. En de gemeente heeft de taak om er voor te zorgen dat dit ook mogelijk is.
Veel gemeentes hebben daarvoor de laatste jaren al maatregelen getroffen, anderen zijn daar nog mee bezig. Alle gemeenten in de regio willen een dementievriendelijke gemeenschap worden.
Wat dementievriendelijk inhoudt, wordt besproken in het Alzheimercafé voor de inwoners van de gemeenten Boekel, Uden, Landerd, Meierijstad en Bernheze.
Dat opent op dinsdag 21 augustus om 19.00 uur weer zijn deuren in het Pieter BrueghelHuis op Middegaal 25 in Veghel.
Bezoekers worden betrokken bij een gesprek over hoe we samen een dementie vriendelijker gemeenschap kunnen creëren. Er wordt uitgelegd welke resultaten er inmiddels in Brabant behaald zijn. Het gaat over wat daarvoor nodig is en wat voor ervaringen mensen met geheugenklachten hebben, bijvoorbeeld tijdens het winkelen, bij de sportclub of het biljarten.
De bezoekers van het Alzheimercafé kunnen hun stem laten horen. Mensen met dementie en hun mantelzorgers weten als geen ander welke maatregelen en voorzieningen belangrijk zijn. Overigens is iedereen van harte welkom die geïnteresseerd is in dit onderwerp. De toegang is zoals altijd gratis.
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen